TAGLİATELLE

Tagliatelle
Efsaneye göre Tagliatelle, aynı zamanda şair de olan usta bir aşçı tarafından Alfonso d'Este ile evliliğine atfen Lucrezia Borgia'nın saçlarından
esinlenerek isimlendirilimiştir: Hiçbir makarna çeşidinin daha romantik bir hikayesi bulunmamaktadır.
TAGLİATELLE TARİFLERİ -1- Mantar ve bolonez soslu Tagliatelle
İtalyan mutfağının en klasik tarifleri arasında yer alan zengin bir tarif. HAZIRLANIŞI Mantarları parçalara kesip 5 dakika tavada soteleyin ve ocaktan almadan önce taze maydanoz ekleyin.
Ragu Bolonez (Ragu Bolonez sos hazırlanışı için malzemeler:
70 ml zeytinyağı, 20 gr tereyağ,1 diş ezilmiş sarımsak, ufak kuru soğan, 150 gr dana kıyma, 50 gr kuzu kıyma, 70 gr ince doğranmış dana jambon, 1 adet rendelenmiş havuç, 1 adet ince doğranmış kereviz sapı, 2 çorba kaşığı kırmızı şarap tercihe göre beyazda olabilir, 1/4 lt su veya evde hazırlanmış et/sebze suyu karışımı ,1 adet rendelenmiş domates,1 adet doğranmış domates konservesi ,10 gr domates salçası, 1 adet defne yaprağı, 3 gr doğranmış biberiye, 5 gr doğranmış taze kekik, 5 gr doğranmış taze fesleğen, 5 gr doğranmış maydanoz, 3 gr ezilmiş kapari çiçeği, 2 gr tuz, 2 gr öğütülmüş karabiber.)
Hazırlanışı: Zeytinyağını hafifçe kızdırıp soğanı soteleyip kıymaları ekleyin. Kıymalar renk değiştirmeye başladığında biberiye, defne yaprağı ve kırmızı şarabı ilave edin. Buharlaşınca kısık ateşte pişirin. Başka bir tavada tereyağı ve suyu alın. Kalan malzemeleri ve kıymalı karışımı aktararak kısık ateşte 2- 2,5 saat pişirin. Sonra tezgahta soğumaya bırakın.) sosun içine mantarları ilave edin. Tagliatelle’yi tuzlu bol suda haşlayın. "Al dante” yani dışı yumuşak içi diri kıvama geldiğinde süzün ve sonra Ragu sosla karıştırıp tavada birkaç dakika çevirin ve servis yapın. Taze maydanozla sızma zeytinyağını blendırda çekebilirsiniz. Süzgeçten geçirip elde ettiğiniz aromalı yağı tabağı süslemek için kullanabilirsiniz. Başka tariflerle görüşmek üzere şimdilik hoşça kalın. AFİYET OLSUN